Monday, February 10, 2014

Mësimi i Fesë në Programet Shkollore

Sipas DASH (Departamentit Amerikan të Shtetit) së paku deri në vitin 2009 në Shqipëri, ka arritur deri në 245 numri i shoqatave abrahamike. 

http://news.al/lajme/artikull/iden/335074/titulli/DASH-245-grupe-fetare-bashkejetese-ne-Shqiperi
“Komiteti Shtetëror për Kultet raportoi një total prej 245 grupesh, organizatash dhe fondacionesh fetare, përpos katër grupeve tradicionale fetare. Kjo shifër përfshinte 34 organizata islamike dhe 189 organizata protestante, shumica prej tyre me lidhje me Vëllazërinë Ungjillore Shqiptare (VUSH)”,

Katër grupet fetare tradicionale, sipas raportit, janë myslimanët (sunitë), bektashinjtë (një formë e sufizmit shia), të krishterët ortodoksë (Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë), si dhe katolikët romakë.Gjithashtu, ka edhe shifra thelbësore të feve protestante dhe grupeve të tjera fetare, përfshi Bahait, Dëshmitarët e Jehovait, si dhe anëtarë të Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtëve të Ditëve të Mëvonshme (mormonët).

Dakord, le të fusim në programin mësimor një lëndë mësimi mbi fenë, po cilën prej 245 grupeve fetare që veprojnë në Shqipëri?

Shkroi: Stop Injorancës

No comments: