Tuesday, March 20, 2012

Parashikimi i ëndrrave

Dje po shihja tek Kanali T, një dokumentar nga Nadir Murra, mbi misterin e Endrrave, në ciklin e dokumentarëve ENIGMA.

Ajo teori, të cilën dokumentari e mbështeste fuqimisht, nëpërmjet intervistash me njerëz të shkencave të ndryshme, ishte ideja se ëndrrat kanë një domethënie, kanë një kuptim, japin disa mesazhe, disa kode, të cilat duhet mësojmë ti lexojmë.

Sipas besimeve më të lashta të njeriut madje deri tek Bibla, ëndrrat trajtohen si pika takimi me krijuesin.
Me sa miliard ëndrra shikojmë, sa i lartë është propabiliteti që diçka që e shohim në ëndërr, të na ndodhë realisht?

Sa është numri i ëndrrave të cilat nuk realizohen?
Sa është numri i ëndrrave ku nga dhoma jote del në një pyll dhe aty pas një liqeni të shfaqet tregu i zarzavateve dhe brenda një shoku yt i fëmijërisë që shet armë...
A duhet domosdoshmërisht ti japim ndërgjegje të pandërgjegjshmes?
Fundja ç'kuptim ka të parashikosh të ardhmen, kur ti përsëri nuk do ta ndryshosh dot?

Sepse në rast se e ndryshon, nuk quhet më parashikim.


Sipas opinionit tim, nqs ëndrrat kanë një domethënie, atëherë edhe prapanica i ka të gjitha arsyet të nisë dhe të pretendojë deshifrimin e të gjithë tingujve të saj...


Shkroi: Stop Injorancës

No comments: