Tuesday, August 14, 2012

Përfundimisht, arkeologët tanë dhe kolegët e tyre, janë "të paparë"


Në qytetin antik të Apolonisë, është gjetur nga ekspedita e përbashkët Arkeologjike Shqiptaro-Franceze një ashtë (kockë) unikale, ku në të është skalitur me mjeshtëri të lartë, Heraklisi me topuz dhe Apolloni me hark.

Sipas arkeologut francez Jean-Luc Lamboleu kjo tregon se në Apolloni njihej shumë mirë mitologjia dhe kultura GREKE...

Fol ti po deshe!


Pa dhënë detaje për asnjë datë, i  vendosin markën kulturë greke.

Aq antishqiptarë janë, sa grekët, romakët etj, i nxjerrin më të lashtë në truallin tonë, sesa në truallin e supozuar të tyre.

A nuk e dinë vallë se e gjithë e ashtëquajtura mitologji helene, është mitologjia pellazge???


Shkroi: Stop Injorancës

No comments: