Tuesday, September 4, 2012

Qeveria ose plehrat

Edhe pse Qeveria shqiptare ka ulur nga 56 në 25, numrin e llojeve të mbetjeve të cilat do të importojë për riciklim në Shqipëri, këmbëngul se importimi i mbi 460 artikujsh mbetjesh, është detyrim nga Bashkimi Europian për vendet anëtare dhe ne si shtet në prag integrimi, duhet t'ia nisim kapjes së standarteve pikërisht nga plehrat!

Nuk e di për ju, por në qoftë realisht kështu, unë si qytetar do zgjidhja të sakrifikoja Europën për të mos importuar plehrat e saj, sesa të sakrifikoja Shqipërinë për të kapur Europën...
Kot për kuriozitet do doja të dija sa lloje mbetjesh importojnë për riciklim Vatikani, San Marino dhe Monakoja...?

Shtetet kandidate për të hyrë në BE
Former Yugoslav Republic of Macedonia
Iceland
Montenegro
Serbia
Turkey

Shtetet që mund të bëhen shtete kandidate për në BE

Albania
Bosnia and Herzegovina
Kosovo under UN Security Council Resolution 1244

http://europa.eu/about-eu/countries/index_en.htm

Pra shqiptarët, të fundit që mund të futen në BE, por të parët për importimin e plehrave.

Vetëm politikanët dhe çmimet shqiptare kanë hyrë në BE.
Stop Injorancës!

No comments: