Thursday, October 18, 2012

Vendoset gurthemeli i Xhamisë së re që do të ndërtohet në Prishtinë

Zyrtarët më të lartë të shtetit, por edhe përfaqësues të feve të ndryshme kanë qenë të pranishëm dhe kanë mbajtur fjalime për ndërtimin e një xhamie.

Në momentin kur Presidentja A. Jahjaga u shpreh se Kosova është shtet laik i ndërtuar mbi parimin qytetar, që i garanton çdo të drejtë secilit individ apo komunitet, si dhe lirinë

fetare, disa persona fishkëllenin dhe kishin ngritur pamflete me mbishkrimin “Jahjaga shau Kuranin”.
Presidentja shtoi se Kosova është shtet multifetar edhe pse në rregjistrimin e fundit të popullsisë Kosova rezultoi me 96% popullsi muslimane.

Thaçi nga ana e tij ka përgëzuar harmoninë fetare, duke përjashtuar këtu dhjetra rastet kur të rinj nga Kosova janë arrestuar për akte terroriste të kryera apo të mbetura në tentativë.

Myftiu Naim Tërnava duke lënë mënjanë rrezikun e rrymave fondamentaliste që edhe xhaminë kërkonin ta ndërtonin ngjitur Institutit të Albanologjisë, ka thënë se ndërtimi i kësaj xhamie ka qenë nevojë e kamotshme, pasi sipas tij, nëpër kohë janë përdhosur, janë shkatërruar, janë tjetërsuar dhe janë rrënuar shumë faltore të lënë amanet nga të parët.

Ndërsa i pari i kryeqytetit, Isa Mustafa ka thënë se puna më e madhe është gjetja e truallit dhe pasi ky monument fetar është dëshmi e kulturës dhe e qëndresës.

Xhamia do të kushtojë vetëm 20 milionë euro dhe pritet të ketë një impakt të menjëhershëm në uljen e papunësisë.

Shkroi: Stop Injorancës !

No comments: