Monday, October 22, 2012

Qytetar, ku je?Disa njerëz u bashkuan, bashkuan pasuritë, të ardhurat, territorin e tyre, duke krijuar kështu qytetet, ngritën një SHTET.
Për ta mirëmbajtur këtë shtet njerëzit punësuan disa delegatë, që do të përfaqësonin vullnetin dhe interesat e tyre të përbashkëta.

Me kalimin e kohës, ashtu si papandehur, këta delegatë nga shërbëtorë të paguar prej popullit u kthyen në tutorë të tij dhe qytetarët nga njer
ëz të lirë siç ishin dikur, u kthyen në servilë të tyre apo në prostituta indiferente. 

- I dërgon Institucioneve qeveritare letra të hapura, nuk merr asnjëherë përgjigje.

- Ankohesh tek Avokati i Popullit, Avokatin e nëpërkëmbin më keq se popullin.

- I drejtohesh Gjykatave ato të pasojnë sa nga njëra tek tjetra, derisa ty mos të të ketë mbetur kacidhe në xhep.

- Krijon Peticione me mbi 20 mijë firma qytetarësh, Parlamenti s'ta merr fare në konsideratë.

- Kërkon Referendum Popullor, KQZ-ja të shtyn afatet e shqyrtimit të kërkesës, deri në harresë.

- Ngrihesh në Protestë, Policia e Shtetit të arreston e dhunon, Garda e Republikës të vret.

- Futesh në Grevë urie, kryen vetëvrasje, askujt nuk i bëhet vonë.

Çfarë mjeti tjetër qytetar ka mbetur për ti treguar pushtetit, (që parimisht ekziston për të të përfaqësuar ty), se ti EKZISTON?

Shkroi: Stop Injorancës

No comments: