Monday, December 17, 2012

Programet e fëmijëve në rrjetin britanik BBC duhet të përfshijnë më shumë lezbike, gej dhe biseksualë.

Kështu thuhet në një raport me rekomandime për këtë rrjet.

Një panel me nëntë ekspertë thotë se vogëlushët duhet të mësohen me diversitetin seksual që në vitet e para.


Në raport thuhet se edhe pse ka pasur një rritje të pranisë së këtyre njerëzve në media, sërish ata janë relativisht të padukshëm e gjithashtu se BBC, si transmetues publik, u jep shumë hapësirë lajmeve me këndvështrime homofobike.

Po ashtu rekomandohet se duhet të ketë më shumë personazhe homoseksualë në telefilma dhe në telenovelat e këtij rrjeti.

Burime:
Independent http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/bbc-report-criticises-invisibility-of-lesbians-and-bisexuals-on-television-8417625.html
Dailymail http://www.dailymail.co.uk/news/article-2247981/BBC-told-gay-presenters-characters-childrens-TV-familiarise-young-people-different-sexualities.html
dhe Guardian http://www.guardian.co.uk/media/2012/dec/13/bbc-depiction-lesbian-gay-bisexual

No comments: