Wednesday, November 7, 2012

Berisha: Të lutemi sa më shumë në shqip dhe të përkrahim islamin europian.

E tillë ishte edhe deklarata e ish Presidentit B. Topi në Prill të 2010-ës kur ai kërkoi që "Perëndia të flasë shqip".
http://stopinjorances.blogspot.com/2010/04/perendia-te-flase-shqip.html

Kur do fillojnë Institucionet fetare në Shqipëri të flasin shqip, sepse nuk ka asnjë kuptim gjuha arabe e xhamive (kur as 2% e popullsisë nuk di arabisht) dhe as gjuha greke e Janullatosit?!

Një tjetër problem që duhet të merret sa më parë në trajtim është ndotja e madhe akustike që shkaktohet prej altoparlantëve shurdhues dhe çongave drobitëse, që vijnë prej ngrehinave të kulteve fetare.
Nëse këto institucione fetare e kanë të pamundur të pranojnë reduktimin e zhurmave të tyre (siç ka ndodhur psh. në Egjipt ku altoparlanti thërret vetëm një herë në ditë) atëherë zgjidhja tjetër që mbetet është shpërngulja e këtyre kulteve jashtë zonave të banuara.
Shpërngulje që realizohet nëpërmjet peticioneve të banorëve të lagjes.
P.s Islami tradicional shqiptar, apo siç e quajti kryeministri shqiptar "Islami Europian" do të thotë të qenit fetar vetëm për festa, siç shprehej edhe Konica 100 vite më parë.
Shqiptarët, shumica prej tyre janë shpirtrobër. Për dëfrim. Janë shqiptarë që kanë fe.

Read more: http://stopinjorances.blogspot.com/2009/11/ceshte-liria.html#ixzz2AOUhjYzf

Ai sigurisht që nuk është islami i vërtetë, por është shumë më i mirë se islami i vërtetë.

Shkroi: Stop Injorancës !

No comments: