Thursday, November 15, 2012

Vdes pasi mjekët i thanë: ‘Ky është vend katolik, s’ka abort’

Burri i një gruaje shtatzënë, që vdiq në një spital irlandez, tha se nuk ka asnjë dyshim se ajo mund të kishte jetuar nëse do ishte lejuar të abortonte.

Sipas BBC, familja e Savita Halappanavar (31 vjeç) thotë se disa herë ajo kërkoi që t’i jepte fund shtatzënisë për shkak të dhimbjeve.

Burri i saj i tha BBC se kjo gjë u refuzua për shkak se fetusi kishte rrahje zemre.

I shoqi i Savita-s, Praveen, 34 vjeç, me origjinë nga India, tha se çifti ishte shumë i lumtur kur mësoi për shtatzëninë. Por gjithçka u kthye në makth.

Savita zhvilloi një infeksion dhe vdiq nga septicaemia.

Burri i saj, një inxhinier, thotë se atyre iu është thënë në spital se ky është një vend katolik.

Aborti është ilegal në republikën e Irlandës.

Një ngjarje e tillë ka zemëruar disa politikanë të së majtës, që po bëjnë presion për të rregulluar legjislacionin, që lejon abortin në rast se jeta e gruas është në rrezik.

Për këtë çështje janë planifikuar edhe protesta.
Burimi: http://thelede.blogs.nytimes.com/2012/11/14/vigils-in-ireland-for-indian-woman-who-died-after-being-denied-abortion/

No comments: