Wednesday, November 7, 2012

Serbët rrezikojnë të zhduken

Kështu deklaron për gazetën Magyar So historiania dhe politikania serbe më në zë, Latinka Peroviç.
http://en.wikipedia.org/wiki/Latinka_Perovi%C4%87

“Nuk duhet të bëhemi naivë. Në histori është normale dukuria e zhdukjes së disa popujve.
Qytetet tashmë janë bërë qyteza në Serbi dhe shteti në masë të madhe “është barbarizuar e braktisur. Për regjenerim duhet përpjekje e madhe, të cilën serbët nuk mund ta bëjnë të vetëm.

Mos vallë martesat e meshkujve serbë me femrat shqiptare, janë pikërisht program kombëtar i Serbisë për rivitalizimin e popullsisë serbe? Stop Injorancës

http://www.youtube.com/watch?v=3Gx65jOnidQ

Vetëm në zonën e Rashkës, Peshterit, Golijas, Javorit dhe Jadovikut janë martuar mbi 150 shqiptare me serbë dhe ato deri tani kanë krijuar familjet e tyre me shumë fëmijë. “Veçernje Novosti” shkruan se deri në vjeshtë pritet të bëhen mbi 50 martesa të reja me nuse shqiptare. Vetëm një martesë rezulton e pafat, pasi që burri serb ishte pijanec dhe gruaja e tij shqiptare ka ikur me një serb tjetër. Organizata “Rashka e Vjetër” organizon dhe ndërmjetëson falas për martesa udhëtimet e serbëve në Shqipëri.

Kjo organizatë bën të ditur se nuk bëhet fjalë për ndonjë biznes, por vetëm për aktivitet human për mosboshatisjen e fshatrave serbe. Sipas tyre, deri tani ajo ka bërë 300 martesa midis serbëve dhe shqiptareve.

Në Shkodër ekziston agjencia e cila ndërmjetëson për martesat dhe serbët paguajnë mbi 3-4 mijë euro për një nuse shqiptare. ”Po i ringjallim fshatrat. Në një fshat Buxhevo, 10 nuse shqiptare kanë lindur deri tash 12 fëmijë dhe është hapur shkolla sërish”, theksoi një fshatar serb, transmeton agjencia Ina.

8000 është numri i kërkesave që ka marrë një shoqatë seksere që organizon këto martesa "me shikim të parë" - deklaron kryetari i saj. (S.I)

http://www.youtube.com/watch?v=3Gx65jOnidQ

No comments: