Thursday, November 15, 2012

SHUPLAKE E FORTE E MINISTRIT TE JASHTEM PANARITI, NDAJ PROVOKIMEVE GREKE


“Shqipëria është një vend paqedashës, që nuk kërkon të kërcënojë ose të frikësojë njeri me politikën e saj të jashtme të drejtë dhe korrekte.
Shqipërisë ka synuar kurdoherë që me të tre fqinjët e saj që ka rreth e rrotull të rrojë në fqinjësi normale. Në qoftë se ndonjërës prej tyre nuk i pëlqyeka kjo fqinjësi normale dhe korrekte, atëherë aq punë na prish.
Monarkofashistët grekë kanë gati 69 vjet që deklarojnë se janë në gjendje lufte më Shqipërinë për arsyen bindëse, se Italia fashiste që sulmoi me armë dhe pushtoi Shqipërinë në 1939, sulmoi dhe Greqinë. Duhet një logjikë fashisti grek që të gargariset 69 vjet me radhë me këtë ide gjeniale dhe unikale. Por ne u themi fashistëve grekë, nuk e shikoni, iu prish gjiza Shqipërisë se ju deklaroni se jeni në gjendje lufte.

Por ne e kemi për detyrë t’i paralajmërojmë:- Uleni bishtin, se në rast se do të hyni në aventura do t’ju ndëshkojmë rëndë, në qoftë se ju do të godisni kufijtë tanë ne do t’ju kthejmë në kërma, në qoftë se mendoni se jeni eprorë në njerëz dhe në armatime dhe Shqipërinë do ta gëlltisni shpejt e shpejt, provojeni sa ju vlen lëkura.
Në qoftë se ju mendoni të sillni zjarrin në kufijtë tanë, ne ju themi se zjarri që ju ndizni do të përvëlojë vatrat tuaja dhe atëherë do të qërohen mirë hesapet.

Do të vihen medoemos në vend padrejtësitë e mëdha që i janë bërë Shqipërisë gjatë historisë nga klikat shoviniste të Ballkanit dhe imperialistëve e Ndryshëm.”
Deklarata e mësipërme nuk është e lëshuar prej Ministrit të Jashtëm shqiptar Edmond Panariti, por e solla në këtë mënyrë si në formë të një eksperimenti për të kuptuar prej jush, se çprovuat gjatë leximit të saj. Në të vërtetë është deklarata e Enver Hoxhës në 1968-ën në njërën prej mbledhjeve të Frontit Demokratik, ndaj provokimeve të njëpasnjëshme greke në jug të Shqipërisë. 

STOP INJORANCES!  


Videon mund ta ndiqni këtu
: http://youtu.be/dSozU9uXq7c ose http://www.youtube.com/watch?v=dSozU9uXq7c

No comments: