Thursday, November 15, 2012

Berisha:"Meshari i Gjon Buzukut është libri që themeloi gjuhën e bukur shqipe"


Kryeministri Berisha, fjalim me rastin e ekspozimit të "Mesharit të Gjon Buzukut" në Bibliotekën Kombëtare Shqiptare:

"Meshari i Gjon Buzukut është libri që themeloi gjuhën e bukur shqipe"

Dikush të hedhë një gotë ujë syve, (nëse funksionon) sepse sipas logjikës së kryeministrit tonë, gjuha e shkruar paska lindur para gjuhës së folur dhe jo anasjelltas.
Stop Injorancës !

Meshari i Gjon Buzukut, kopja origjinale që ka mbërritur nga Selia e Vatikanit do të ekspozohet në Bibliotekën Kombëtare deri më datën 28 Nëntor të 2012.
Që nga botimi e deri me 1740, gati dy shekuj, “Meshari” ishte një vepër e humbur, një vepër e panjohur. Më 1740 në Bibliotekën e Propaganda Fides, afër Romës, Mesharin e don Gjon Buzukut (1555) e zbuloi ipeshkvi i Shkupit Imzot Gjon Nikollë Kazazi nga Gjakova.

No comments: