Wednesday, November 7, 2012

Konventa 2-ditore e LSI-së

Nga Konventa 2-ditore e LSI-së veçojmë:

- LSI ndryshon statusin. Tani kryetari i saj (lexo I. Meta) nuk mundet të mbajë vetëm 2 mandate, por mundet ta mbajë mandatin e Kryetarit, përjetë.

- Themeluesit dhe emblemës të partisë së LSI-së, i reduktohet mbështetja nga 100% në 85% përballë kandidatit të tij të fortë, Z. L. Rama


- Prioriteti i kësaj force politike është punësimi i të gjithë militantëve që e mbështesin, me kusht që mos bëhen më shumë se sa vendet e punës ekzistente.

- Mosha për anëtarësimin në LSI nuk do të jetë më 18-vjeç, por do të mund të bëhen pjesë e saj edhe 16-vjeçarët.
Ndoshta nuk do ishte shumë e gabuar, nëse do ndiqnim këtë linjë, që të hapej një Medrese e LSI-së ku të merrnin programin dhe idetë integruese brez pas brezi fëmijët e Shqipërisë.

Nëse e keni harruar ju të vjetrit dhe nëse nuk e dini ju të rinjtë, kryetari i rizgjedhur në krye të LSI-së, Z. Ilir Meta, ishte po ai që në video-rregjistrimin Meta-Prifti urdhëronte ministrin D. Prifti që të punësonte në një sektor të rëndësishëm një mikun e tij të vjetër, i cili jo se nuk kishte arsimin e lartë përkatës, por nuk kishte arsim fare.

Për aq kohë sa Shqipëria do të mbetet e paintegruar, LSI do të mbijetojë.

Shkroi: Stop Injorancës !

No comments: