Thursday, January 10, 2013

Debati PRO dhe KUNDRA armëve në Amerikë


Nisur nga tragjedia në shkollën fillore të Njutounit në Konektikatit, ku mbetën të vrarë 28 njerëz, 20 prej viktimave fëmijë 6-vjeçarë, në Amerikë ka nisur debati mbi lehtësirat që kanë qytetarët amerikanë për t'u pajisur me armë zjarri.
Dhe pas këtij debati të zjarrtë mes palës që mendon se armët prodhojnë vdekje, me palën që prodhon e shet armët dhe justifikohet me argumentin se arma është një e drejtë që iu jep qytetarëve siguri, kanë gjetur një zgjidhje të çuditshme.

Tashmë vetëm me 499 $ çdo fëmijë mund të blejë dhe veshë një antiplumb shkolle, kundra skizofrenëve me armë.

Shkroi: Stop Injorancës !

No comments: