Thursday, April 18, 2013

4 prilli - Dita Ndërkombëtare e Qenve të rrugës!


Të paktën deri në fund të 2011-së pjesa më e madhe e bashkive nëpër Shqipëri, ekzekutimin e qenve me çifte natën e kishte praktikë tejet normale.

Nuk dihet cilat janë arsyet pse respekti ndaj jetës dhe qenieve të gjalla këto vitet e tranzicionit shkoi përtokë, kur në kushtetutën e shqiptare të kohës së Zogut ekzistonte edhe një ligj që dënonte këdo ushtronte dhunë ndaj një qenie të gjallë me ndërgjegje të ulët.

Mjafton një udhëtim nga Tirana drejt Durrësit për të parë se si qentë rrugaçë shtypen me makina e lihen të dekompozohen në asfalt, pa i bërë askujt përshtypje.

Realisht, trajtimi i dhunshëm që i bëjmë këtyre qenve rrugaçë shpreh qartësisht botën tonë shpirtërore, respektin që kemi ndaj jetës dhe qenieve të gjalla.

Shkroi: Stop Injorancës !

No comments: