Wednesday, May 8, 2013

Fatura e Ujit të Pijshëm ?

Kjo që do të shikoni më poshtë është një faturë e zakonshme familjare e lëshuar nga Shoqëria Anonime e Ujësjellës Kanalizime Tiranë

Fillimisht duhet theksuar se i ashtëquajturi uji i pijshëm, nuk pihet dhe më pas ajo që dukshëm të bie në sy është fakti se qytetari nga 270 lekë që i shkon konsumi i 6 metrave kub ujë, në fund të faturës i duhet të paguajë 930 lekë.Duke lexuar me rradhë zërat që shtojnë shumën e faturës të bie në sy një tarifë për largimin e këtij uji. Më pas një tarifë shërbimi prej 100 lekësh, e cila nuk kuptohet ç'nënkupton.

Por interesante është se TVSH-ja për faturat e ujit qenka 20%

Pastaj 420 lekë, tarifa e pastrimit???

A i lexojnë qytetarët faturat e ujit, apo shohin vetëm shifrën e ulët në fund të saj?

Mos harrojmë që sikur vetëm nga 1 lek t'iu vjedhin të gjitha familjeve shqiptare, ajo vjedhje merr një përmasë marramendëse.

Shkroi: Stop Injorancës !

No comments: