Wednesday, May 8, 2013

Protestë e dhunshme tek Sheshi SkënderbejIshin mbledhur rreth 7000 qytetarë që po protestonin dhunshëm tek sheshi Skënderbej duke u përballur me forcat e rendit. Me pankarta në duar kërkonin mbi të gjitha vende të reja pune, por edhe kushte më të mira pune, garanci dhe respektim të kontratës së punës, 2-fishim page për oraret jashtë pune, njohje të raporteve mjekësore etj.
Mes tyre kishte të rinj e të reja, studentë dhe mosha të dyta. Të gjithë të mbledhur për një qëllim, për të patur një punë në këto kohe krizash ekonomike që kalojmë.
Aty përbri kalon Benz i Zi sterr e me xhama të zinj dhe një pronar i fuqishëm italian që kishte ardhur dhe kishte ngritur biznes në Shqipëri i joshur nëpërmjet nismës "Shqipëria 1 euro", pyet një prej protestuesve të rastësishë, se pse protestojnë këta njerëz sot.
Duam punë, duam të ushqejmë fëmijët e të fusim kokën në një strehë - i kthehet i rebeluar protestuesi.
Kuptoj - përgjigjet sipërmarrësi dhe aty për aty i ofron një mundësi pune.
Aty protestuesi shtangu...

Po mirë ore burri i dheut - i thotë protestuesi. 10 mijë veta që protestojnë këtu, ti mua më gjete?!

No comments: