Sunday, May 19, 2013

Ishulli Lesbos

Në ishullin Lesbos një ditë prej ditësh, gratë të mërzitura nga pushteti patriakal ku ligjin e bënin vetëm burrat, hartuan një plan sekret dhe gjatë një nate të vetme masakruan të gjithë meshkujt e ishullit të tyre.


Në ishulli u rikthye paqja e begatia.

Kudo shndërriste rregulli e pastërtia. Gratë, duke qenë se ishin punëtore të zonja sistemuan të gjithë ishullin në mënyrë perfekte, ashtu siç dijnë vetëm gratë të rregullojnë shtëpitë e tyre. Gjithçka shkonte për mrekulli dhe ishulli po njihte një zhvillim marramendës. Gratë zhvilluan gjithashtu shumë fusha të ndryshme të artit, ndërtuan teatro dhe merreshin me aktivitete të ndryshme artistike. Nuk mungonte as një ushtri e fuqishme grash, e cila u kthye në tmerrin e piratëve, të cilët pasi kapeshin rob, keqtrajtoheshin prej lesbikeve aq shumë saqë për një periudhë prej disa dekadash asnjë anije pirate nuk guxoi të kalonte pranë ishullit.

Ishulli Lesbos nuk njihet të ketë kaluar ndonjë epidemi, as të ketë njohur ndonjë sulm prej të huajve e megjithatë thuajse pas një shekulli ishulli u gjet pa asnjë banor.

Vazhdon të mbetet enigmë fati i zhdukjes së mistershme të lesbikeve!

Shkroi: Stop Injorancës !

No comments: