Sunday, May 19, 2013

NGJALLU SHQIPTAR MOS VDIS

Veçmas secili, ne jemi të ndershëm.
Si kolektiv jemi prostituta e skllevër.
Veçmas secili, ne kemi shpirt.
Si kolektiv ne jemi të vdekur.
Veçmas secili, ne jemi trima
Si kolektiv jemi skutha.
Veçmas secili, ne duam disa njerëz.
Si kolektiv, ne nuk na plas për askënd.
Veçmas secili, ne jemi patriotë.
Si kolektiv, ne jemi tradhtarë.
Veçmas secili, ne jemi të rinj, të mesëm, pleq.
Si kolektiv ne jemi copa mishi të krimbur që brenda nuk mban veçse ere e asgje tjeter.
Veçmas secli, ne të vrasim po na shave nga nëna.
Si kolektiv, nuk na plas që na shkërdhejnë nënën ditë e natë, ka 22 vjet.
Veçmas secili, ne jemi punëtorë.
Si kolektiv, ne jemi dembelët më të mëdhenj në histori.
Veçmas secili, ne bëjmë dasma, gostira, bëjmë dashuri.
Si kolektiv, veçse shkaktojmë morte e bëjmë ceremoni mortore.
Veçmas secili, ne kemi ëndrra.
Si kolektiv, ëndrrat tona kanë vdekur.
Veçmas secili, ne i duam fëmijët.
Si kolektiv, ne ua kemi vrarë femijërinë e të ardhmen.
Veçmas secili, ne i duam vajzat.
Si kolektiv, ne i dhunojmë e përdhunojmë çdo ditë.Veçmas sejcili, ne ndjejme dhembje.
Si kolektiv, nuk ndjejme asgjë, as përballë vdekjes që na përqafon çdo ditë rrugëve.

Zgjohu shqiptar.

Ngjallu shqiptar, mjaft vdiqe shpirtërisht.
Hidhe mënjanë cipën e rreckosur dhe të qelbur të individualizmit!

Ngjallu shqiptar, ngjallu per vete, për fëmijën tënd nesër e për fëmijën e fëmijës tënd pasnesër....

Ngjallu dhe frymo, çliroje shpirtin nga prangat e ndryshkura të egoizmit.
Ngjallu dhe frymo, ndjeje shpirtin gjallë.


NGJALLU SHQIPTAR
MOS VDIS

PA SHQIPTARE NUK KA SHQIPERI
PA SHQIPTARE NUK KA SHQIPONJE
PA SHQIPTARE NUK KA SHQIPTARE TRIMA,TE NDERSHEM,TE BESES..
PA SHQIPTARE NUK KA BIJ E BIJA QE I JAPIN JETE KESAJ TOKE.

Shkroi: Agim Agimi
Redaktoi: Stop Injorancës !

No comments: