Sunday, May 19, 2013

Shqiptarët, bjondë, brunë apo ezmerë?

E kam hasur shpesh idenë se shqiptarët janë bardhoshë, lashë, bjondë dhe ata që janë me tipare të errëta, brunë apo ezmerë duhet të jenë patjetër përzierje e shqiptarëve me racat e ndryshme, duke mos përjashtuar këto as osmanët.


Mirëpo kur shikojmë foto të arbëreshëve sot, të emigruar në brigjet e Gadishullit Apenin 5 shekuj më parë, pas rënies së Mbretërisë së Arbrit prej Perandorisë Osmane, shohim se edhe mes tyre ka plot brunë e zeshkanë.
Shkroi: Stop Injorancës !

No comments: