Friday, January 24, 2014

Arqile Boti dhe Konspiracioni rreth vdekjes së tij

Të gjithë e keni dëgjuar emrin e doktorit më të famshëm popullor, Arqile Boti, por në të vërtetë Arqile Boti nuk ishte një mjek popullor autodidakt. Ai ishte diplomuar rreth viteve '60 për mjekësi të përgjithshme, në Universitetin e Tiranës. Ishte bindja e tij, ajo që e shtynte atë ti besonte më tepër mjeksisë alternative përmes kurimit me anën e bimëve mjekësore, sesa ilaçeve. 

Kudo ky mjek ka punuar dhe ndryshe nga gjithë të tjerët, kërkonte vendet më të izoluara, e kanë ndjekur gjithmonë nga pas pacientët, të cilët zinin rradhë për t'u kuruar tek ai. Sepse Dr. Boti kishte kuruar raste që nuk i kishin kuruar as mjekët nëpër spitale, me anë të literaturës së tij të madhe, të cilës nuk i ndahej së lexuari asnjë çast.

Thuhej se të gjitha eksperimentimet, apo testet e ndryshme për të provuar kura të reja, ai i provonte fillimisht në trupin e tij.
Shpesh kishte deklaruar publikisht se kishte gjetur kurën kundra kancerit, apo edhe kurën kundra virusit HIV AIDS.
Gjithashtu bashkë me një grup mjekësh amerikanë ishin përkushtuar në studimin me detaje të leuçemisë, madje doktor Arqileja kishte arritur edhe një sërë suksesesh. Në këtë studim ai nuk e trajtonte leuçeminë si kancer, por si inflamacion.

Veçse një ditë prej ditësh, ai ndërron jetë. Ashtu siç do duhej ti takonte rastit për këtë doktor që i ka kushtuar jetën shpëtimit të jetëve, do jepej edhe ekspertiza e vdekjes së tij.

Por ajo që u deklarua për mjekun që studio e kuroi lloj e lloj sëmundjesh ishte veç:
Vdiq nga një sëmundje e gjatë dhe e pashërueshme...

Shkroi: Stop Injorancës

No comments: