Friday, January 24, 2014

Europë, kthema borxhin, jo mbytmë në borxhe!

“Shqipëria është vendi më i korruptuar në Evropë. Nuk mund të rregullosh shtratin, kur shtëpia juaj ndodhet ende në flakë”
(Mark Verheijen, Deputeti i VVD-së, partisë në pushtet në Hollandë)

Holanda, Gjermania, Britania e Madhe, Franca dhe Danimarka janë shprehur kundra dhënies së Statusit të Vendit Kandidat për Shqipërinë, pavarësisht se kushte të tjera shtesë nuk kanë kërkuar.Megjithatë, duhet kuptuar se ky vend është në Europën që me gjasa i dha edhe emrin, por nuk duhet rregulluar shtëpia që të na e pëlqejë Bashkimi Europian, por sepse aty jetojmë ne.

Njëkohësisht Statusin e Vendit Kandidat e ka fituar Serbia ku para pak ditësh poshtë një parkimi u zbulua një varr masivë me trupat e disa shqiptarëve, prej mijërave të tjerëve që ende janë të humbur.

Në këtë rast vetvetiu të vijnë ndërmend fjalët e të madhit Gjergj Fishta:

Uh! Europë, ti kurva e motit,
qi i rae mohit besës e Zotit,
po a ky â shêji i gytetnís'
me dá tokën e Shqypnís
për me mbajtë klysht e Rusís?


http://youtu.be/ch3JNUtZ2NU
Shkroi: Stop Injorancës

No comments: