Friday, January 24, 2014

Një URRA për Shoqërinë Civile shqiptare

Në një kohë kur edhe pse përballë një presioni të madh ndërkombëtar, Qeveria nuk është shprehur në asnjë rast PRO shkatërrimit të armëve kimike siriane në Shqipëri, shoqëria civile është ngritur e ndërgjegjësuar duke u angazhuar në rrjetet socialet e në grupe të cilat po bashkohen dhe po bashkërendojnë veprimet e tyre të protestës qytetare, madje edhe duke kërcënuar Qeverinë, me të ardhmen e saj.

Eshtë vërtetë një kthesë e paimagjinueshme po të mendosh se jo më larg se para 2 vitesh, Kryeministri i Shqipërisë i cilësoi si Aleanca e Plehut, (AKIP) ambjentalistët dhe qytetarët që u ngritën Kundër Importit të Plehrave dhe madje u nëpërkëmb peticioni i tyre duke bërë që importi e përpunimi i plehrave të sjella nga jashtë, të fillonte aktivitetin e tij, normalisht.
Mirë kjo, po nëpër ekrane u shfaqën ministra të qeverisë dhe anal-istë të Pavarur, të cilët deklaronin me forcë se Importi i Plehrave nga jashtë ishte një shanc për të mos u humbur, për përfitimet ekonomike që do të sillte. Madje u tha edhe se ishte kusht për t'u pranuar në BE. Pas kësaj edhe njerëzit u ndanë në dy kampe, në qytetarë Pro dhe Kundra plehrave.

Prandaj është për t'u duartrokitur, madje edhe duke ngritur supet lart, i gjithë ky reagim qytetar sot, kur Qeveria ende nuk ka shprehur Gadishmëri për Importin e Shkatërrimit të këtyre armëve Kimike në Shqipëri.

Shkroi: Stop Injorancës


No comments: