Friday, January 24, 2014

Të armatosur në publik

Ju ka rastisur ndonjëherë që ndërsa jeni duke qarkulluar me familjen tuaj t'iu kenë nxjerrë tabelën Stop në një postobllok policor nga këta me disa automjete e fugona policie me sirena ndezur, me policë me elektrikë në duar që të drejtojnë tytat e kallashit e ulërasin si kafshë të tërbuara?
Befas të krijohet ideja se nuk jeton në një qendër europiane, por diku andej nga Kabuli dhe pyet veten se nga dallon ky shteti ligjor prej terrorizmit.
Ç'kusur kanë familjarët të përballen me një pamje kaq të kobshme?
Ç'faj kanë fëmijët të dhunohen prej këtyre imazheve të dhunshme?

Cili është mesazhi që përçohet tek qytetarët kur shohin në mes të rrugës njerëz me kallashë në krahë?

Besim e siguri, me siguri që jo...

Shkroi: Stop Injorancës

No comments: