Friday, January 24, 2014

Një krim rruge për të peshkuar një mentalitet kriminal


Besoj se të gjithë pak a shumë jeni njohur me rastin e tmerrshëm të nxjerrjes së syve të një qeni rrugaç diku andej nga Kombinati në Tiranë.

I menjëhershëm ka qenë reagimi qytetar të cilët e kanë ndihmuar kafshën e gjorë me ushqime, por edhe duke dhuruar para në emër të tij.
Deri këtu gjithçka duket mëse normale dhe qytetare, por drama fillon kur në rrjetet sociale ndaj ngjarjes në fjalë fillojnë e lëshohen mijëra sharje, mallkime, kërcënime, dhe thirje për vrasje e vdekje.

Ekzekutim, vdekje nga torturat, tortura nga më të paimagjinueshme për autorët e kësaj vepre të shëmtuar...

A nuk keni aq pak mend sa për të kuptuar se nuk mund të dënosh një krim, përmes disa metodave kriminale?

A nuk keni aq pak mend të kuptoni se ju që bëni thirrje për të ekzekutuar njerëz, në mos aq, jeni akoma më të rrezikshëm se autori në fjalë?
Shkroi: Stop Injorancës

No comments: